• office@sanitetski-prevoz.rs
  • Radimo 00-24h

Brza usluga 00-24h

Dolazimo odmah po pozivu

Profesionalna usluga

Višegodišnje iskustvo u poslu

Srbija i Evropa

Prevoz na željenu lokaciju
Pozovite odmah: +381 64 4 572 572

Davanje infuzija u Beogradu

Davanje infuzija u Beogradu

Davanje infuzija u Beogradu vrši se isključivo po nalogu lekara u zdravstvenoj ustanovi ili domu pacijenta.

Infuzija predstavlja ravnomerno i kontrolisano davanje fiziološkog aktivnog ili neaktivnog rastvora. Ona sadrži odgovarajuće farmaceutske sastojke pomoću kojih se podiže imunitet tako da dovodi do poboljšanja stanja pacijenta, kao i ubrzavanja oporavka od bolesti, povrede ili nakon operacije.

Davanje infuzija je, zapravo, najbolji i najbrži način da organizam nadoknadi tečnost, elektrolite, vitamine, minerale i druge hranljive materije u slučaju da to ne može putem ishrane.

Za razliku od davanja injekcija, koje podrazumeva ubrizgavanje koncentrisane količine potrebnog leka, infuzija se daje direkto u krvotok, ravnomerno na duži vremenski period.

Prema mestu gde se daje može biti intravenska i intraarterijska. Intravenska se prima kroz venu putem kanile ili braunile. Obično se koristi Ringerov rastvor, Hartmanov rastvor i rastvor glukoze. Intraarterijska, kao što naziv kaže, daje se u arteriju.

Kada se vrši davanje infuzija u Beogradu?

Infuzija se najčešće daje nakon povreda, operacija, tokom lakših ili težih bolesti. Neophodna je i kod opekotina, tokom dugotrajne visoke temperature i uporne dijareje koja traje više dana.

Davanje infuzija u Beogradu

Odlično je sredstvo za ublažavanje jakih migrenoznih bolova, mučnine izazvane trovanjem hrane ili usled prekomerne konzumacije alkohola. Nije redak slučaj da se daje i kod anemije, alergija, akutne ili hronične bakterijske ili virusne infekcije.

Lekari je prepisuju i zdravim ljudima čiji je organizam dehidrirao, kao i onima koji prolaze kroz stresne događaje, pate od hroničnog umora, iscrpljenosti.

Davanje infuzija u Beogradu sastavni je deo palijativne nege, kao i kućne nege nepokretnih, posebno u situacijama kada pacijent lek ne može da unese oralnim putem.

Davanje infuzija u Beogradu vrši se u strogo kontrolisanim uslovima

Infuzija se sastoji od kese u kojoj se nalazi rastvor. Njegov sastav i količinu određuje lekar. Od kese polazi silikonska cevčica pomoću koje rastvor dolazi do vene na kojoj postoji regulator oticanja.

Oprema za uvođenje se postavlja lako, ali je potrebno znanje i iskustvo za to. Što znači da sme da je postavi jedino medicinska sestra. Istovremeno, ona kontroliše i protok infuzije, tj. brzinu i količnu oticanja.

S obzirom da infuzija dolazi u direktan kontakt sa kožom, venama i krvotokom davanje od strane nestručnog lica može da dovede do komplikacija. Pucanje vene, infekcije u predelu uvođenja, dislociranje infuzije su neke od njih.

Prednosti davanja infuzije u kućnim uslovima

Davanje infuzije spada u najčešće patronažne usluge u Beogradu.

Kako nije potrebno da odlazite u zdravstvenu ustanovu štedite svoje vreme. Odnosno, izbeći ćete čekanje u redovima u ambulantni ili domu zdravlja.

Davanje infuzija u Beogradu

Umesto da se prilagođavate radnom vremenu ustanove, vi birate vreme koje vam odgovara. Ovo je naročito značajno u slučaju da je termin primanja tačno određen.

Davanje infuzije u kućnim uslovima omogućava veću posvećenost pacijentu. Samim tim i pravovremeno reagovanje kod svake eventualne promene.

Nega starih lica u kućnim uslovima, neretko, zahteva i davanje infuzije kako bi se osvežio organizam iscrpljen od hroničnih bolesti i tegoba koje donosi starenje.

Ambulanta za kućnu i zdravstvenu negu – Safe Medic pruža širok spektar usluga, uključujući i davanje infuzija u Beogradu.

Stojimo vam na raspolaganju 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji!