• office@sanitetski-prevoz.rs
  • Radimo 00-24h

Brza usluga 00-24h

Dolazimo odmah po pozivu

Profesionalna usluga

Višegodišnje iskustvo u poslu

Srbija i Evropa

Prevoz na željenu lokaciju
Pozovite odmah: +381 64 4 572 572

Davanje injekcija kod kuće

Davanje injekcija kod kuće

Davanje injekcija kod kuće je jedna od najtraženijih usluga ambulante Safe Medic.

Terapija u lečenju raznih bolesti, hronični bol, pa i postoperativni period često podrazumevaju direktno ubrizgavanje u organizam rastvora tečnosti koja sadrži određeni lek ili druge materije.

Iako su injekcije standardna procedura moderne medicine one su bile poznate od davnina. O njima je još u 1. veku pisao rimski lekar Aulus Cornelius Celsus u svojoj knjizi “De Medicina”. Ipak, tek sredinom 19. veka došlo je do značajnog razvoja. Zahvaljujući irskom lekaru Francisu Ryndu koji je izumeo šuplju iglu omogućeno je davanje potkožnih injekcija. Korak dalje usledio je kada su 1853. godine Charles Pravaz i Alexander Wood stvorili špric sa podeocima tako da su količina i sadržaj injekcija bili vidljivi. Sredinom 20. veka novozelandski farmaceut Colin Murdoch izumeo je plastični špric za jednokratnu upotrebu čime je davanje injekcija kod kuće znatno olakšano.

Davanje injekcija kod kuće doprinosi brzom i efikasnom ozdravljenju

Injekcije se daju u mišić, u venu ili pod kožu, a prema načinu davanja dele se na intradermalne (kožne), supkutane (potkožne), intramuskularne (mišićne), intravenozne, intrakoštane, intraperitonealne, intratekalne, epiduralne, intrakardijalne, intraartikularne, intrakavernozne i intravitrealne.

Davanje injekcija kod kuće

S obzirom da se direktno ubrizgavaju, sve injekcije obezbeđuju znatno brže delovanje terapije u odnosu na druge načine unosa. U većini slučajeva pacijent odmah po primanju može da se oseti njihovo blagotovorno dejstvo, posebno kod jakih bolova.

Za razliku od oralne primene, injekcije ne iritiraju želudac, pa je njihovom upotrebom sprečana mučnina, povraćanje, pojačana kiselina i drugi želudačni problemi.

U pojedinim slučajevima, kada pacijent ne može da primi terapiju oralno, injekcije su jedini vid lečenja.

Davanje injekcija kod kuće je strogo kontrolisano

Bez obzira što se davanje injekcija vrši u kućnim uslovima odvija se pod strogim propisima od strane lekara. Naime, injekcije se daju isključivo po nalogu lekara i u skladu sa terapijom koja je prepisana na osnovu dijagnoze.

Vodeći se instrukcijama lekara, aplikovanje vrši stručno medicinsko osoblje koje ima iskustva i u nezi pacijenata u kućnim uslovima. Na taj način je zagarantovano ne samo efikasno primanje terapije po tačno određenom rasporedu, već je izbegnuta bilo kakva nelagoda, kao i komplikacije. Krvarenje, podlivi, pucanje vena samo su neke od posledica koje se mogu desiti kada injekcije daje nestručno lice.

Zašto se sve veći broj pacijenata odlučuje za ovu uslugu?

Davanje injekcija kod kuće ima brojne prednosti. Pre svega nema gubitka vremena u prevozu do zdravstvene ustanove i dugog čekanja u redovima za primanje. Ujedno, eliminisan je rizik od virusnih i bakterijskih infekcija.

Za razliku od ambulantnog, davanje injekcija kod kuće je prilagođeno individualnim potrebama. Odnosno, plan primanja je prilagođen rasporedu pacijenta, a medicinska sestra je potpuno posvećena samo njemu, samim tim je i kontrola primanja znatno bolja.

Prijatna kućna atmosfera deluje opuštajuće, što je naročito značajno za pacijente koji se boje injekcija. Ukoliko je strah i dalje prisutan medicinska sestra će pomoći tehnikama opuštanja.

Davanje injekcija kod kuće je najbolja nega za slabopokretne i nepokretne pacijente, jer nema potrebe organizovati sanitetski prevoz.

Davanje injekcija kod kuće

Vrhunsku kućnu negu bolesnika nudi sanitetski prevoz Beograd, Safe Medic. Naše stručno osoblje sa dugogodišnjim iskustvom u davanju svih vrsta terapija stoji vam na raspolaganju 24 časa dnevno, 365 dana u godini.

 

 

Оставите одговор