• office@sanitetski-prevoz.rs
  • Radimo 00-24h

Brza usluga 00-24h

Dolazimo odmah po pozivu

Profesionalna usluga

Višegodišnje iskustvo u poslu

Srbija i Evropa

Prevoz na željenu lokaciju
Pozovite odmah: +381 64 4 572 572

Endokrinološki pregled

Endokrinološki pregled

Brza, kvalitetna zdravstvena nega i medicinska pomoć.

AMBULANTA I KUĆNA NEGA SAFE MEDIC

064 – 4 – 572 – 572

SAFE MEDIC

ENDOKRINOLOŠKI PREGLED

Endokrinološki pregled – Lekar  specijalista interne medicine, subspecijalista endokrinologije  bavi se  bolestima žlezdi. Pregled počinje anamnezom, odnosno razgovorom sa  pacijentom. Endokrinološki pregled je potpuno bezbolan, i traje u  proseku 20-30 minuta, a po potrebi i duže.

AMBULANTNE ULUGE

KUĆNA NEGA STARIH LICA

KUĆNA NEGA NEPOKRETNIH LICA

KUĆNA NEGA BOLESNIH LICA

Endokrinološki pregled

Pregled lekara specijaliste

Endokrinološki pregled

Korist od detaljnog i stručno izvedenog endokrinološkog pregleda se ogleda u pravovremeno postavljenoj dijagnozi i odgovarajućim preporukama za lečenje bolesti .

Vreme do sledećeg pregleda određuje lekar u zavisnosti od kompletnog nalaza, postojećih rizika i starosne dobi pacijenta.

Dođite spremni na pregled i imajte sve simptome u glavi pre posete. Ovo može biti od velike pomoći, kao i sva medicinska dokumentacija koja je relevantna.

Pregled uključuje:

  • anamnezu- razgovor sa pacijentom o sadašnjim tegobama, hroničnim   bolestima (ukoliko boluje od njih), prethodnim operacijama, prethodnim   bolničkim lečenjima, bolestima u porodici, životnim navikama itd…
  • uvid u prethodnu medicinsku dokumentaciju (ako postoji).
  • fizikalni pregled (inspekciju, palpaciju, auskultaciju, merenje pritiska).
  • savet i preporuku za dalji terapijski plan (ukoliko postoji potreba) i  predlog o eventualnoj dodatnoj dijagnostici (ultrazvučno snimanje, skener).

Postupak

Može se desiti da lekar postavi neočekivana pitanja i veoma je važno da odgovorite na njih – hormoni utiču na funkcije svih organa i nekada i neočekivani simptomi mogu biti indikativni.

Doktor će proveriti vaš krvni pritisak i rad srca, pregledati, kožu, kosu, zube i usta. Verovatno ćete morati da uradite analizu krvi i urina nakon ili pre posete.

Endokrinološki pregled – Endokrinologija je oblast medicine koja se bavi bolestima endokrinog sistema i hormonima.

Endokrinolog je lekar specijalista interne medicine, subspecijalista endokrinologije. On, po pravilu dijagnostikuje i leči probleme sa hormonima i komplikacije koje proizilaze iz ovih problema. Bolesti čijim lečenjem se endokrinolog bavi jesu: dijabetes, sterilitet, bolesti štitaste žlezde, menopauza, osteoporoza, nizak rast, metabolički poremećaji, kanceri.

ZA DETALJNIJE INFORMACIJE POZOVITE NAS! 00-24

Ambulanta i kućna nega safe medic

064 – 4 – 572 – 572

Sarađujemo sa velikim brojem partnerskih ordinacija pa je moguće i obavljanje konsultativnih pregleda sa stručnjacima iz raznih grana medicine.

U svako doba imate na raspolaganju kontakt osobu za pomoć u teškim situacijama i hitnim slučajevima.

Endokrinološki pregled - Kada se treba obratiti endokrinologu?

Ukoliko imate neke od sledećih simptoma, treba da se obratitie endokrinologu:

nagle promene raspoloženja, znojenje, nekontrolisana žeđ ili glad, učestalo mokrenje, izostanak menstruacije, bolne i obilne menstruacije, problemi sa kožom, visok krvni pritisak, umor, poremećaj rasta, opstipacija.

Bolesti endokrinog sistema

Previsok ili prenizak nivo hormona ukazuje na problem sa endokrinim sistemom. Hormonske bolesti se javljaju i ako vaše telo ne reaguje na hormone na odgovarajući način.
Stres, infekcije i promene u ravnoteži tečnosti i elektrolita u krvi takođe mogu uticati na nivo hormona.

Dijabetes, stanje u kojem telo ne obrađuje pravilno glukozu, običan šećer. To je zbog nedostatka insulina ili ako telo proizvodi insulin, jer telo ne deluje efikasno.

Dijabetes može biti povezan sa gojaznošću, ishranom i porodičnom istorijom. Da bismo dijagnostikovali dijabetes, radimo oralni test tolerancije na glukozu.

Dijabetes se leči tabletama ili injekcijama insulina. Upravljanje drugim endokrinim poremećajima obično uključuje stabilizaciju nivoa hormona lekovima ili, ako tumor uzrokuje prekomernu proizvodnju hormona, uklanjanjem tumora.

 Lečenje endokrinih poremećaja ima vrlo pažljiv i personalizovan pristup, jer prilagođavanje nivoa jednog hormona može uticati na ravnotežu ostalih hormona.

Drugi poremećaj, hipotiroidizam, paratireoidna bolest, javlja se kada štitna žlezda ne proizvodi dovoljno hormona da zadovolji potrebe tela, nedovoljna količina hormon štitne žlezde može prouzrokovati usporavanje ili potpuno isključivanje mnogih funkcija tela.

Ako se pojavi neki od simptoma potrebno je uraditi endokrinološki pregled kako bi doktor na osnovu kliničke slike mogao da uputi pacijenta na ispitivanje.

ZA DETALJNIJE INFORMACIJE POZOVITE NAS! 00-24

Ambulanta i kućna nega – Prvi korak je Vaš, ostali su naši.

Tu smo da se u potpunosti posvetimo Vašim potrebama.

Prevoz pacijenata vršimo od kreveta do kreveta

Naša kompanija je posvećena pružanju sigurnog medicinskog transporta pacijenata 24 sata na dan, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini.

Kompanija je stvorena na vrednostima profesionalne i lične nege zajedno sa održavanjem sigurnosti i zadovoljstva pacijenta.

PREVOZ DO BOLNICE - IZ BOLNICE

Stručna ekipa je uvek sa Vama. Transport od kreveta do kreveta u najsavremenijim vozilima. Po dogovoru čekamo završetak pregleda i vraćanje pacijenta na adresu.

PREVOZ NA LEKARSKU KOMISIJU

Stručna ekipa je uvek sa Vama. Transport od kreveta do kreveta u najsavremenijim vozilima. Po dogovoru čekamo završetak pregleda i vraćanje pacijenta na adresu.

PREVOZ DO LEČILIŠTA - BANJE

Stručna ekipa je uvek sa Vama. Transport od kreveta do kreveta u najsavremenijim vozilima. Medicinska sestra i lekar specijalista po pozivu.
Radno vreme 24/7.

PREVOZ NA LEKARSKE KONTROLE

Stručna ekipa je uvek sa Vama. Transport od kreveta do kreveta u najsavremenijim vozilima. Po dogovoru čekamo završetak pregleda i vraćanje pacijenta na adresu.

PREVOZ DO AERODROMA I SA AERODROMA

Stručna ekipa je uvek sa Vama. Transport od kreveta do kreveta u najsavremenijim vozilima. Medicinska sestra i lekar specijalista po pozivu. Radno vreme 24/7.

OBEZBEĐENJE MANIFESTACIJA I DOGAĐAJA

Stručna ekipa je uvek sa Vama. Iznajmljivanje sanitetskih vozila sa kompletnom sanitetskom opremom u svrhe obezbeđivanja raznih manifestacija i događaja.

ZA DETALJNIJE INFORMACIJE POZOVITE NAS! 00-24

Od trenutka poziva iz Beograda, stizemo za max 20 min!

Ako imate neko pitanje ili vam je potreban savet, tu smo 24h za vas!