• office@sanitetski-prevoz.rs
  • Radimo 00-24h

Brza usluga 00-24h

Dolazimo odmah po pozivu

Profesionalna usluga

Višegodišnje iskustvo u poslu

Srbija i Evropa

Prevoz na željenu lokaciju
Pozovite odmah: +381 64 4 572 572

Kardiološki pregled

Kardiološki pregled

Brza, kvalitetna zdravstvena nega i medicinska pomoć.

AMBULANTA I KUĆNA NEGA SAFE MEDIC

064 – 4 – 572 – 572

SAFE MEDIC

KARDIOLOŠKI PREGLED

Kardiološki pregled je bezbolan, nije potrebna nikakva priprema, ne koriste se nikakvi invazivni instrumenti (uobičajeno se koristi stetoskop, tenziometar, EKG aparat). Traje prosečno oko 20-30 minuta a po potrebi i duže.

AMBULANTNE ULUGE

KUĆNA NEGA STARIH LICA

KUĆNA NEGA NEPOKRETNIH LICA

KUĆNA NEGA BOLESNIH LICA

Kardiološki pregled

Pregled lekara specijaliste

Kardiološki pregled

Kardiologija je deo interne medicine koja se bavi izučavanjem i lečenjem bolesti srca i krvnih sudova.

Gotovo da nema čoveka koji makar jednom nije osetio teskobu ili bol u grudima, što može opravdati sumnju na anginu pectoris ili bolest koronarnih krvnih sudova srca. Ukoliko je bol povezan sa fizičkim naporom, emotvnim stresom, izlaganju hladnoći to je siguran signal da je vreme da se javite na pregled kariologu.

Kardiološki pregled podrazumeva:

  • razgovor sa pacijentom u okviru anamneze,
  • fizikalni auskultatorni pregled srca i magistralnih krvnih sudova,auskultacija pluća i opšti internistički pregled,sagledavanje opšteg statusa,merenje krvnog pritiska i pulsa na obe ruke,
  • EKG snimak i njegova interpretacija, interpretacija lab. i drugih nalaza i medic. dokumentacije,

Postupak

Postupak je sličan kod pacijenata kojima je potrebno odobrenje kardiologa ili interniste ili pulmolga za operaciju ili davanje anestezije.

Kardiološki pregled se obavlja u sedećem ili ležećem položaju. Iako može delovati nepovezano, kardiolog će pored srca i grudnog koša pregledati vašu glavu (kosmatost, žute beonjače i slično), vrat (pulsiranje krvnih sudova vrata), abdomen (laganim pritiskanjem; ispitivanje šumova krvnih sudova abdomena), i ekstremitete.

Lekar će izmeriti krvni pritisak i poslušati srčane tonove pomoću stetoskopa, pri čemu može tražiti da nakratko zadržite dah, nagnete se prema napred ili zauzmete neki drugi položaj.

ZA DETALJNIJE INFORMACIJE POZOVITE NAS! 00-24

Ambulanta i kućna nega safe medic

064 – 4 – 572 – 572

Sarađujemo sa velikim brojem partnerskih ordinacija pa je moguće i obavljanje konsultativnih pregleda sa stručnjacima iz raznih grana medicine.

U svako doba imate na raspolaganju kontakt osobu za pomoć u teškim situacijama i hitnim slučajevima.

Kardiološki pregled - Zbog kojih simptoma bi trebalo da odete do kardiologa?

Najčešći simptomi zbog kojih bi trebalo da odete do kardiologa su: bol iza grudne kosti (urgentan simptom koji se često manifestuje kao stezanje, probadanje, pečenje iza grudne kosti ili u gornjem delu abdomena), zamaranje pri hodu ili naporu, lupanje, preskakanje srca, gubitak vazduha, nemogućnost spavanja na ravnom, otoci na nogama, vrtoglavice, gubitak svesti, slabost, malaksalost.

Kardiološki pregled – Pregled kardiologa je u većini slučajeva bezbolan i potpuno neinvazivan. Za kardiološki pregled nije potrebna posebna priprema pacijenata i nakon njega se pacijent može vratiti uobičajenim dnevnim aktivnostima.

Kardiolog može po potrebi zatražiti mišljenje lekara specijalista drugih specijalnosti, najčešće pulmologa, neurologa, oftalmologa, endokrinologa, nefrologa ili kardio-vaskularnog hirurga.

ZA DETALJNIJE INFORMACIJE POZOVITE NAS! 00-24

Ambulanta i kućna nega – Prvi korak je Vaš, ostali su naši.

Tu smo da se u potpunosti posvetimo Vašim potrebama.

Prevoz pacijenata vršimo od kreveta do kreveta

Naša kompanija je posvećena pružanju sigurnog medicinskog transporta pacijenata 24 sata na dan, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini.

Kompanija je stvorena na vrednostima profesionalne i lične nege zajedno sa održavanjem sigurnosti i zadovoljstva pacijenta.

PREVOZ DO BOLNICE - IZ BOLNICE

Stručna ekipa je uvek sa Vama. Transport od kreveta do kreveta u najsavremenijim vozilima. Po dogovoru čekamo završetak pregleda i vraćanje pacijenta na adresu.

PREVOZ NA LEKARSKU KOMISIJU

Stručna ekipa je uvek sa Vama. Transport od kreveta do kreveta u najsavremenijim vozilima. Po dogovoru čekamo završetak pregleda i vraćanje pacijenta na adresu.

PREVOZ DO LEČILIŠTA - BANJE

Stručna ekipa je uvek sa Vama. Transport od kreveta do kreveta u najsavremenijim vozilima. Medicinska sestra i lekar specijalista po pozivu.
Radno vreme 24/7.

PREVOZ NA LEKARSKE KONTROLE

Stručna ekipa je uvek sa Vama. Transport od kreveta do kreveta u najsavremenijim vozilima. Po dogovoru čekamo završetak pregleda i vraćanje pacijenta na adresu.

PREVOZ DO AERODROMA I SA AERODROMA

Stručna ekipa je uvek sa Vama. Transport od kreveta do kreveta u najsavremenijim vozilima. Medicinska sestra i lekar specijalista po pozivu. Radno vreme 24/7.

OBEZBEĐENJE MANIFESTACIJA I DOGAĐAJA

Stručna ekipa je uvek sa Vama. Iznajmljivanje sanitetskih vozila sa kompletnom sanitetskom opremom u svrhe obezbeđivanja raznih manifestacija i događaja.

ZA DETALJNIJE INFORMACIJE POZOVITE NAS! 00-24

Od trenutka poziva iz Beograda, stizemo za max 20 min!

Ako imate neko pitanje ili vam je potreban savet, tu smo 24h za vas!