• office@sanitetski-prevoz.rs
  • Radimo 00-24h

Brza usluga 00-24h

Dolazimo odmah po pozivu

Profesionalna usluga

Višegodišnje iskustvo u poslu

Srbija i Evropa

Prevoz na željenu lokaciju
Pozovite odmah: +381 64 4 572 572

Kućna nega – Kada i zašto je neophodna ?

Kućna nega

Kućna nega je sve veća potreba porodica širom sveta.

Mnoge životne situacije nas primoravaju da potražimo pomoć. Bolesti, bilo one stečene ili urođene, kao i povrede zahtevaju posebnu negu kod kuće. I starenje donosi brojne promene koje otežavaju svakodnevne aktivnosti, te u jednom trenutku dolazi do tačke kada se ne mogu sami brinuti o sebi.

Većinu obaveza oko staranja preuzimaju članovi porodice. Nažalost, brz način života ne ostavlja dovoljno vremena da se u potpunosti posvete najvoljenijama, te angažovanja stručne pomoći postaje neminovnost.

Svima su dobro poznate prednosti kućne nege. Međutim, donošenje ove odluke je veoma teško. I dok osobe kojima je ona potrebna strahuju od prilagođavanja novim uslovima života, porodica brine da li će voljeni dobiti adekvatnu negu i pažnju.

Imajući ovo u vidu Safe Medic vam daje savete kako da izaberete najbolju kućnu negu.

Kakva vam je kućna nega potrebna?

Bez obzira da li je u pitanju nega starih lica u kućnim uslovima, kućna nega bolesnih ili nepokretnih morate imati na umu da su najvažnije potrebe osobe kojoj je potrebna pomoć. Zato, pre nego, što krenete u potragu razmislite kakve su vam usluge neophodne. Ovaj korak je od vitalnog značaja, jer kućna nega obuhvata širok pojam.

Kućna nega

Socijalna nega, kako se još naziva, predstavlja zdravstvenu i pomoćnu negu koju pružaju profesionalni negovatelji i obučeno medicinsko osoblje. Što znači da obuhvata niz aktivnosti – počev od medicinske pomoći i edukacije, preko pomoći u svakodnevnom životu i održavanja domaćinstva, pa do učestvovanja u društvenom životu.

Za razliku od nege u grupnim smeštajima, kao što su bolnice ili starački domovi, ona je individualnog karaktera i odvija se u samom domu osobe. Samim tim, zavisno od stanja biraju se vrste usluge kućne nege, kao i vreme trajanja.

Obavite detaljnu pretragu

Vaši najvoljeniji zaslužuju najbolje, pa izbor kućne nege nikako ne treba biti nasumičan, već izdvojite vreme za pažljivu pretragu.

Na internetu možete pronaći mnoštvo ambulanti, agencija, kao i privatnih negovatelja, koji nude usluge vama potrebne. Obavezno potražite i preporuke prijatelja i rođaka koji su se sa ovim problemom već sretali. Preporučljivo je da se konsultujete i sa vašim kućnim lekarom ili specijalistom koji prati stanje pacijenta.

Kućna nega

Za svaku preporuku proverite da li je akreditovana. Odnosno, da li poseduje licencu za obavljanje kućne nege. Takođe, raspitajte se o osoblju, njihovom stepenu obrazovanja i iskustvu. Ovo je posebno značajno u slučaju kada je potrebno davanje infuzija i injekcija po nalogu lekara, kao i nega stome i previjanje rane kod kuće.

Jedino detaljnim pristupom možete biti sigurni da će kućna nega ispuniti visoke standarde u pogledu stručnosti i organizacije posla.

Uključite voljene u izbor

Nemojte da zaboraviti da u donošenju odluke uključite i osobu kojoj je namenjena nega. Ne samo da ćete time znati tačno šta želi vaš voljeni, već ćete učiniti da se i on oseti korisnim pri izboru. Ujedno, vaš odnos učinićete dubljim.

Ambulanta za kućnu i zdravstvenu negu – Safe Medic ima višegodišnje iskustvo u nezi starih i bolesnih. Kontaktirajte nas i uverite se sami zašto je naš tim pravo rešenja za vas i vaše najmilije.