• office@sanitetski-prevoz.rs
  • Radimo 00-24h

Brza usluga 00-24h

Dolazimo odmah po pozivu

Profesionalna usluga

Višegodišnje iskustvo u poslu

Srbija i Evropa

Prevoz na željenu lokaciju
Pozovite odmah: +381 64 4 572 572

Medicinski transport pacijenata

Medicinski transport pacijenata

Medicinski transport pacijenata obezbeđuje brz i efikasan dolazak do odredišta.

Istraživanja su pokazala da oko 3,6 miliona ljudi širom sveta nije u mogućnosti da koristi komercijalni vid prevoza. Odnosno, zbog svog zdravstvenog stanja ne može da se vozi u automobilima ili vozilima javnog transporta. Samim tim, odloženo im je i pružanje adekvatne medicinske pomoći.

Kućna nega nepokretnih lica, kao i nega starih lica u kućnim uslovima se suočava sa ovim problemom. Razlog za to leži u činjenici da je sanitetski prevoz državnih zdravstvenih ustanova preopterećen, te je namenjen najčešće za hitne slučajeve.

Srećom, poslednjih godina i privatne ambulante i bolnice vrše medicinski transport pacijenata tako da usluge prevoza imaju široko polje delovanja i obavljaju se na svim relacijama, bez obzira na udaljenost.

Vrste medicinskog transporta pacijenata

U osnovi medicinski transport pacijenata se deli u 2 grupe.

Prva, koja je svima dobro poznata, jeste hitan prevoz pacijenata do ambulante ili bolnice. S obzirom da dovođenje pacijenta u zdravstvenu ustanovu na vreme igra vitalnu ulogu brzina reagovanja je glavna karakteristika ove usluge. Vozila kojima se obavlja hitan transport moraju da imaju neophodnu opremu za praćenje stanja, poput respiratora, EKG, CPR opreme, zavoja, lekova… Takođe, obavezno je prisustvo medicinskog osoblja tokom puta kako bi moglo pravovremeno da se reaguje ukoliko dođe do pogoršanja.

Medicinski transport pacijenata

Medicinski transport pacijenata nije vezan isključivo za hitne slučajeve. On obuhvata prevoz bolesnika do banje radi daljeg lečenja ili rehabilitacije. Zatim prevoz na pregled, lekarsku kontrolu ili komisiju. Obično je namenjen starim licima i invalidima koji nisu životno ugroženi, ali zbog otežanog kretanja ne mogu da koriste klasičan vid transporta

Posebnu grupu čini prevoz pacijenata avionom. Komercijalni avioni nisu pogodni za prevoz bolesnika, jer nemaju medicinske uređaje, te je nemoguće pružiti adekvatnu medicinsku negu tokom leta. Zato se primenjuje transport specijalnim avionima.

Medicinski transport pacijenata vrši se na principu “od vrata do vrata”

Bez obzira da li je u pitanju dom pacijenta, starački dom, lekarska ordinacija, bolnica ili bilo koja druga ustanova, preuzimanje se vrši direktno iz sobe. Pacijent se prebacuje u kolica ili na nosila i tako odnosi u kombi. Po dolasku na adresu primenjuje se obrnuti postupak, tj. pacijent se iz kombija prenosi do sobe.

Članovi tima medicinskog transporta obučeni su da pruže sigurnost prilikom premeštanja pacijenta. Dok za potpuni komfor tu su specijalna sklopiva nosila, koja su obložena memory penom, a obezbeđeni su i dodatni jastuci i ćebad.

Prednosti Safe Medic medicinskog transporta

Pogodnost je jedna od vodećih prednosti ambulante za kućnu i zdravstvenu negu – Safe Medic. Odmah po prijemu hitnog poziva obučeni tim kreće na zadatu adresu. U nehitnim slučajevima dolazi u vreme koje ste vi izabrali. Što znači da su usluge potpuno prilogađene vašim potrebama i dnevnom rasporedu.

Vozni park čine najmodernija vozila opremljena medicinskim uređajima, odgovarajućom klimatizacijom i pratećom opremom za udobni i bezbedni transport, kao što su odgovarajuće stolice, rampe za lakši ulazak i izlazak iz vozila…

Medicinski transport pacijenata

Stojimo vam na raspolaganju 24 časa dnevno, svih 365 dana. Pozovite nas i uverite se sami u kvalitet usluga prevoza koji nudimo.