• office@sanitetski-prevoz.rs
  • Radimo 00-24h

Brza usluga 00-24h

Dolazimo odmah po pozivu

Profesionalna usluga

Višegodišnje iskustvo u poslu

Srbija i Evropa

Prevoz na željenu lokaciju
Pozovite odmah: +381 64 4 572 572

Neurološki pregled

Neurološki pregled

Brza, kvalitetna zdravstvena nega i medicinska pomoć.

AMBULANTA I KUĆNA NEGA SAFE MEDIC

064 – 4 – 572 – 572

SAFE MEDIC

NEUROLOŠKI PREGLED

Neurološki pregled obuhvata ispitivanje stanja svesti, proveru osnovnih psihičkih funkcija, pregled kranijalnih nerava (vid, sluh, mimika), procenu funkcije, tonusa i snage mišića, ispitivanje mišićnih refleksa, ispitivanje stajanja i hoda, ispitivanje koordinacije, senzibiliteta, kontrole sfinktera.

Ukoliko imate gubitak svesti, glavobolju, gubitak ravnoteže, nestabilnost pri hodu, slabost mišića, bolove u vratu, trnjenje ruku i slično, zakažite neurološki pregled.

AMBULANTNE ULUGE

KUĆNA NEGA STARIH LICA

KUĆNA NEGA NEPOKRETNIH LICA

KUĆNA NEGA BOLESNIH LICA

Neurološki pregled

Pregled lekara specijaliste

Neurološki pregled

Neurologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem oboljenja mozga, kičmene moždine, perifernog nervnog sistema i mišića. Nervni sistem je vrlo složen i sofisticiran, te je i lečenje često složeno i dugo traje.

Pojedine bolesti nervnog sistema su neizlečive, ali se, uz kontinuirani nadzor i savetovanje naših lekara, drže pod kontrolom. Adekvatna terapija i pridržavanje saveta lekara, mogu dovesti do značajnih pomaka u sprečavanju napredovanja trajnog oboljenja, čime se povećava kvalitet pacijentovog života.

Kako izgleda neurološki pregled?

Kada pacijent dođe na pregled, prvo će razgovarati sa doktorom, specijalistom neurologije. Taj deo pregleda je vrlo važan, jer obuhvata anamnezu, tj. razgovor doktora sa pacijentom o tegobama. Potrebno je da doktor sazna koje su tegobe, koliko dugo traju, kao i razlog pacijentove posete.

Ako imate prethodnu medicinsku dokumentaciju, obavezno je ponesite sa sobom, doktoru će biti od velikog značaja.

Neurološki pregled – pristup pacijentu

Nakon toga sledi procena fizičkih i psihičkih funkcija pacijenta, pri čemu će pacijent uz pomoć lekara odraditi neke mentalne i fizičke testove.

Neurološki pregled (fizikalni pregled koji obuhvata pregled kranijalnih  (moždanih) živaca, motornog dela nervnog sistema, senzornog dela  nervnog sistema, funkciju malog mozga i koordinaciju pokreta).

Savet i preporuku za dalje lečenje (ukoliko postoji potreba) i predlog o eventualnoj dodatnoj dijagnostici kao što je ultrazvučno snimanje, magnetna rezonanca.

ZA DETALJNIJE INFORMACIJE POZOVITE NAS! 00-24

Ambulanta i kućna nega safe medic

064 – 4 – 572 – 572

Sarađujemo sa velikim brojem partnerskih ordinacija pa je moguće i obavljanje konsultativnih pregleda sa stručnjacima iz raznih grana medicine.

U svako doba imate na raspolaganju kontakt osobu za pomoć u teškim situacijama i hitnim slučajevima.

EEG u dijagnozi epilepsija

Elektroencefalografija (EEG) je najvažnija (najsenzitivnija i najspecifičnija) dopunska metoda za dijagnozu, prognozu i terapiju epilepsija. Neurofiziolozi imaju običaj da kažu da je EEG neinvazivni „prozor u mozak“ koji sem što može da potvrdi kliničku dijagnozu epilepsije, pruža esencijalne informacije o aktivnosti moždane kore od značaja za dijagnozu pojedinih epileptičnih sindroma.

U mnogim situacijama EEG je neophodna metoda za razlikovanje fokalnih od generalizovanih napada i epilepsija što je od presudnog značaja za izbor antiepileptičke terapije. Jedina je metoda za detekciju supkliničkih napada (npr. apsansni napadi), fotosenzitivnosti i nekonvulzivnog epileptičnog statusa.

ZA DETALJNIJE INFORMACIJE POZOVITE NAS! 00-24

Od trenutka poziva iz Beograda, stizemo za max 20 min!

Ako imate neko pitanje ili vam je potreban savet, tu smo 24h za vas!