• office@sanitetski-prevoz.rs
  • Radimo 00-24h

Brza usluga 00-24h

Dolazimo odmah po pozivu

Profesionalna usluga

Višegodišnje iskustvo u poslu

Srbija i Evropa

Prevoz na željenu lokaciju
Pozovite odmah: +381 64 4 572 572

Prednosti kućne nege

Prednosti kućne nege

Prednosti kućne nege su ogromne.

Porodica je najvažnija u životu svakog čoveka. Ona je izvor ljubavi, učenja i vaspitanja. Ujedno predstavlja najveći oslonac u teškim vremenima. Zapravo, porodica se razvija i raste zajedno sa svojim članovima. Samim tim svaka velika promena kod jednog od njih zahteva prilagođavanje svih ostalih. Najbolji primer za to jesu situacije u kojima je neophodna svakodnevna briga.

Bez obzira da li je u pitanju kratkotrajna nega tokom bolesti ili nakon operacije, trajna nega ili pomoć starim licima porodica je uvek primarni staratelj. Nažalost, brz životni tempo ne ostavlja dovoljno vremena da se članovi u potpunosti posvete dragoj osobi, njegovom stanju i potrebama, te je neophodno potražiti pomoć profesionalaca.

Koje su prednosti kućne nege otkriva vam u ovom blogu Safe Medic.

Kućna nega bolesnih i starih obuhvata širok spektar usluga

Baš kao što naziv kaže, kućna nega predstavlja negu od strane stručnih lica u domu klijenta. Ona podrazumeva pre svega, medicinsku zdravstvenu negu. Kvalifikovanu negu, kako se još naziva, pružaju isključivo medicinski radnici – lekari, medicinske sestre, fizioterapeuti.

Najčešće obuhvata davanje infuzija i injekcija po nalogu lekara, previjanje rana, negu nakon hirurških intervenicija, kao i edukaciju pacijenata i članova porodice o bolesti koja ih je zadesila. Dok kućna nega nepokretnih lica sadrži i fizikalne terapija kako bi se sačuvala vitalnost tela.

Negu u kući čine i nemedicinske usluge. Odnosno, pomoć u aktivnostima svakodnevnog života, kao što su kupanje, oblačenje, priprema obroka, kupovina, održavanje kuće, druženje… Ovu vrstu nege izvode obučene negovateljice i gerontodomaćice.

Prednosti kućne nege

Upravo ogromne mogućnosti u pogledu usluga mnogi ističu kao glavne prednosti kućne nege.

Kućna nega je personalizovana

Kućna nega je individualnog karaktera. U zavisnosti od potreba osobe bira se i vrsta. Zahvaljujući ovakvom pristupu oporavak pacijenata je znatno brži, što su potvrdila i najnovija istraživanja. Takođe, smanjen je rizik od komplikacija i pojave drugih zdravstvenih problema koji dodatno narušavaju zdravlje oslabljenog organizma.

Patronažne usluge su veoma fleksibilne. To znači da sami određujete njihovo trajanje. Obično je potreba za kućnom negom od 3 do 12 sati u toku dana. Mada u pojedinim slučajevima se odvija dva puta dnevno – ujutru i uveče. Dok u težim, naročito kod palijativne nege, neophodna su i noćna dežurstva, pa čak 24-časovna nega.

Kućna nega vam pruža komfor u svakom trenutku

Provesti dan u sopstvenom domu, okružen dobro poznatim stvarima, dragim uspomena i sa svojim najmilijim ima nemerljivu vrednost. Imajući ovo u vidu ne čudi što je mnogi, naročito stari ljudi, svrstavaju u najvažnije prednosti kućne nege.

Statistički podaci pokazuju da oko 90 odsto ljudi starijih od 65 godina želi da ostatak života provede u svom domu. Promena životnog prostora i odlazak u starački dom mogu biti veoma stresni za njih, čak i da utiču na njihovo fizičko i mentalno zdravlje.

Angažovanjem profesionalnih negovatelja vaši najmiliji sačuvaće svoj mir, sreću, pa steći i novog prijatelja za zabavne igre, čitanje, gledanje filmova, šetnje i druge društvene aktivnosti.

Prednosti kućne nege

Ambulanta za kućnu i zdravstvenu negu – Safe Medic ima višegodišje iskustvo u nezi starih i bolesnih. Kontaktirajte nas i uverite se sami u kvalitet usluga koje pružamo.