• office@sanitetski-prevoz.rs
  • Radimo 00-24h

Brza usluga 00-24h

Dolazimo odmah po pozivu

Profesionalna usluga

Višegodišnje iskustvo u poslu

Srbija i Evropa

Prevoz na željenu lokaciju
Pozovite odmah: +381 64 4 572 572

Prevoz bolesnika do banje

Prevoz bolesnika do banje

Prevoz bolesnika do banje je jedna od natraženijih usluga ambulante za kućnu i zdravstvenu negu – Safe Medic.

Banje predstavljaju lečilišta koja su bogata vodom, blatom ili vazduhom lekovitih svojstava. Zahvaljujući njima boravak u banjama i primena odgovarajuće terapije ubrzavaju izlečenje ili zarastanje rana, dok kod hroničnih bolesti olakšavaju tegobe.

Značaj banjskog lečilišta uvideli su još Stari Rimljani. Upravo su oni zaslužni za razvoj ovih lekovitih mesta kod nas. Naime, pre 2.000 godina Rimljani su, prilikom osvajanja Srbije, otkrili neverovatne prirodne resurse sa kojima raspolaže naše zemlja. U nastojanju da iskoriste lekovita svojstva počeli su da grade kupatila, tzv. terme oko izvorišta geotermalnih i mineralnih voda. Ostaci mnogih mogu se videti i danas.

Razvoj banjaskog lečenja nastavljen je i u doba Vizantije i vladavine Turaka, pa sve do današnjih dana tako da možemo slobodno da kažemo da ono pruža sveobuhvatni zdravstveni koncept. Pored savremene metode fizikalne medicine i rehabilitacije, tu je i niz terapeutskih i rekreativnih tretmana u cilju očuvanja dobrog zdravlja.

Kada se najčešće koristi prevoz bolesnika do banje?

Na prostoru Srbije nalazi se preko 50 banja u kojima postoji oko 20 specijalnih medicinskih ustanova koji su deo zdrastvenog sistema.

Svaka banja ima svoje prepoznatljive izvore lekovitih voda i blata koji imaju blagotvorno dejstvo na određene bolesti.

Najpoznatija, Vrnjačka banja sa svojih 7 izvora toplih i mineralnih voda uspešno leči hronična zapaljenja creva, dijabetes, bolesti mokraćnih puteva i bešike, čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu, kao i bolesti žučne kese i žučnih puteva. Niška banja je zadužena za kardiovaskularne probleme, ali i za reumatske bolesti, bolesti vezivnog tkiva, respiratornih organa, pa i neurološka oštećenja i ginekološka oboljenja.

U Sokobanju odlaze oni koji pate od astme, bronhitisa, anemije, povišenog krvnog pritiska, dok se sanitetski prevoz za Atomsku banju organizuje osobama sa gastritisom, cerebralnom paralizom, multipleks sklerozom.

Prolom banja je idealna za lečenje bubrega, mokraćnih kanala, prostate, problema sa kožom, a Mataruška banja za neurološka oboljenja.

Prevoz bolesnika do banje

S obzirom da lumbago, išijas, deformacije kičmenog stuba mogu da dovedu do ograničenja u kretanju prevoz osoba sa invaliditetom obično se koristi za Vranjsku, Jošaničku i banju Junaković.

Prevoz bolesnika do banje se odvija po principu „od kreveta do kreveta“

Bez obzira da li je u pitanju starija osoba, teško pokretljiva, osoba koja se oporavlja od povrede ili hirurške intervencije, stručni tim Safe Medic postupa sa velikom brižljivošću.

Prevoz pacijenata započinje još u njegovom domu gde ga obučeno medicinsko osoblje preuzima direktno iz sobe. Ukoliko je potrebno bolesnika prebacuje u kolica ili na nosila i tako odnosi u vozilo. Dolaskom na željenu destinaciju primenjuje se obrnuti postupak. Odnosno, pacijent se pravo iz vozila zbrinjava u ustanovu za lečenje.

Bezbedan prevoz bolesnika do banje

Sigurnost i komfor su dve najvažnije karakteristike za koje se zalaže Safe Medic. Medicinski transport se obavlja modernim vozilima koja u pogledu opreme zadovoljavaju svetske standarde. Osim medicinskih aparata, tu su i ležaj, nosiljka za nepokretna i slabo pokretna lica, kao i fiksirano sedište za pratioca.

Sva sedalna mesta su osigurana pojasevima, dok dodatni komfor pružaju klima i zatamnjena stakla koja putnike štite od sunčeve toplote.

Prevoz bolesnika do banje

Safe Medic tim vam stoji na raspolaganju 24 časa, 365 dana u godini kako za prevoz u Srbiji, tako i za prevoz pacijenata avionom.