• office@sanitetski-prevoz.rs
  • Radimo 00-24h

Brza usluga 00-24h

Dolazimo odmah po pozivu

Profesionalna usluga

Višegodišnje iskustvo u poslu

Srbija i Evropa

Prevoz na željenu lokaciju
Pozovite odmah: +381 64 4 572 572

Prevoz invalida sanitetom

Prevoz invalida sanitetom

Prevoz invalida sanitetom je najbolje rešenje za nepokretne i teško pokretne osobe.

Invalidnost pogađa veliki broj ljudi širom sveta. Statistički podaci pokazuju da oko 15 odsto populacije, tj. oko milijardu ljudi, ima neku vrstu invaliditeta. U Srbiji taj procenat se kreće između 8 i 10 odsto, te se procenjuje da se oko 700 hiljada naših sugrađana suočava sa invaliditetom.

Ovaj nimalo zanemarljiv broj dodatno skreće pažnju da se obezbede dobri uslovi za normalni život invalida. Što je potvrđeno i rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija potpisane 3. decembra 1992. godine kojom se sve zemlje pozivaju da unaprede i omoguće osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu.

Pored zapošljavanja, jedan od vodećih problema osoba sa invaliditetom jeste transport. Upravo zbog toga sve više njih bira sanitetski prevoz.

Zašto je prevoz invalida sanitetom najbolji vid transporta otkriva vam u ovom blogu Safe Medic.

Prevoz invalida sanitetom bez obzira na uzrok invaliditeta

Različiti uzroci dovode do invaliditeta. U većini slučajeva to su stečena oboljenja, ali mogu biti i nasleđeni ili urođeni poremećaji. Neretko su privremenog karaktera, nastali posle operacija i povreda, te je tokom oporavka neophodan prevoz pacijenata do bolnice radi kontrole, rehabilitacije ili lekarske komisije.

Starenje je još jedan uzročnik nepokretnosti. Artritis, osteoporoza, fraktura kuka, moždani udar i Parkinsonova bolest spadaju vodeće faktore. Mada otežano kretanje starijih osoba može biti direktna posledica anatomskihe promena, koje nastaju tokom godina. Naime, vremenom se povećava vezivno u odnosu na kolageno tkivo. Samim tim se smanjuje elasticitet u krvnim sudovima i zglobovima, što vodi ka problemima sa kretanjem. Zato nega starih lica u kućnim uslovima neretko podrazumeva i obezbeđivanje adekvatnog prevoza.

Prevoz osoba sa različitim stepenom invaliditeta

Nepokretna lica ne čine samo osobe koje su potpune vezane za krevet, već i one koje koriste invalidska kolica, hodalicu ili neko drugo ortopedsko sredstvo. Što znači da prevoz invalida sanitetom obuhvata kako potpuno nepokretna lica, tako i teško pokretne osobe.

Prevoz bolesnika do banje

Zavisno od stepena invaliditeta organizuje se i njihov prevoz. Ukoliko je osoba potpuno nepokretna, vrši se transport ležećeg lica pri čemu se koriste specijalna sklopiva nosila obložena memory penom za udobnost. Dok se prevoz teško pokretnih pacijenata odvija pomoću posebne stolice za transport.

Prevoz invalida sanitetom za različite potrebe

Nepokretnim i teško pokretnim osobama često teško pada izlazak iz kuće. Glavni razlog za to jeste nepostojanje adekavnog prevoza.

Da bi invalidima olakšala odlazak kod lekara, u banju, ali i na različita slavlja, kulturne manifestacije i druge privatne događaje, ambulanta za kućnu i zdravstvenu negu – Safe Medic nudi usluge transporta.

 

Prevoz sanitetom se odvija u specijlano dizajniranim vozilima koja su prošla detaljnu kontrolu, ispunivši stroge svetske standarde. Sva vozila su moderno opremljena i klimatizovana tako da pružaju komfor u putu, čak i na dužim relacijama. Dok za sigurnost brine medicinski tim kojima su na raspolaganju instalirani medicinska aparati za praćenje stanja i pravovremeno reagovanja. U slučaju da osoba putuje u pratnji nekog člana porodice obezbeđeno je i fiksirano sedište za pratioca.

Da je Safe Medic prevoz invalida sanitetom najbolje rešenje dokazuje i brzina i dostupnost usluge. Službe za sanitetski prevoz rade 24 časa, svih 7 dana u nedelji i u najkraćem roku stižu na adresu, što je posebno značajno u situacijama kada je došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja.