• office@sanitetski-prevoz.rs
  • Radimo 00-24h

Brza usluga 00-24h

Dolazimo odmah po pozivu

Profesionalna usluga

Višegodišnje iskustvo u poslu

Srbija i Evropa

Prevoz na željenu lokaciju
Pozovite odmah: +381 64 4 572 572

Prevoz pacijenata avionom

Prevoz pacijenata avionom

Prevoz pacijenata avionom predstavlja specijalnu vrstu mediciske usluge koja pokriva upotrebu vazdušnog prostora za premeštanje pacijenata iz zdravstvenih ustanova, kao  i smeštanje u njih.

Baš kao što je klasični sanitetski prevoz nastao u doba ratova, tako i koncept korišćenja aviona kao vozila hitne pomoći potiče iz Prvog svetskog rata. Zapravo, on je star skoro koliko i sam let na motorni pogon.

Prvi zabeleženi prevoz pacijenata avionom dogodio se 1917. godine kada je britanski vojnik, koji zbog povrede skočnog zgloba, hitno transportovan u bolnicu. U tu svrhu upotrebljen je de Havilland 9, jednomotorni dvokrilni bombarder, a let je trajao 45 minuta.

Ipak, civilna upotreba aviona za prevoz pacijenata razvijena je nakon rata. S obzirom na veliku udaljenost od bolnica u pojedinim delovima severne Kanade, Australije i u skandinavskim zemljama transport avionom je bio jedini način da se čoveku spasi život. Danas je ovaj vid transporta postao sastavni deo zdravstvene zaštite.

Kada je neophodan prevoz pacijenata avionom?

Razvoj medicinskog turizma uslovio je i sve veću potrebu za transportom avionom. Ranije je vezivan isključivo za visoko razvijene zemlje, dok poslednjih godina ljudi odlaze na lečenje i u zemlje u razvoju. Glavni razlog za to leži u činjenici da u njihovim zdravstvenim ustanovama mogu da pronađu adekvatan tretman koji im nije dostupan u zemlji u kojoj žive. Druga prednost jeste lakši i brži pristup, jer dolaze kao pacijenti sa prioritetom. Samim tim je izbegnuto čekanje više meseci na lečenje.

Prevoz pacijenata avionom

Nije redak slučaj da se transport pacijenata avionom u drugu zemlju obavlja zbog povoljnosti u pogledu lečenja. Istraživanja su pokazala da i pored troškova tretmana, smeštaja i prevoza možete da uštedite i do 70 odsto. Svakako, kvalitet lečenja nije na nižem nivou u odnosu na visoko razvijene zemlje.

Zašto nije preporučljiv prevoz bolesnika komercijalnim letovima?

Prevoz pacijenata avionom u komercijalnom saobraćaju, ma koliko bio brz, ima ogromne nedostatke. Pre svega, može da izazove dodatne komplikacije. Kako je imuni sistem bolesnika već oslabljen boravak u nesterilnim uslovima narušava njegovo zdravlje.

Standardni avioni nisu opremljeni potrebnim medicinskim uređajima, te je nemoguće pružiti adekvatnu medicinsku negu tokom leta. Posebno je otežan kada je u pitanju prevoz osoba sa invaliditetom i komatoznih pacijenata, jer je neophodna specijalna oprema za bezbedan transport.

Prevoz komercijalnim letovima može da ugrozi i zdravlje drugih putnika, naročito kada pacijent ima neku zaraznu bolest.

Najbolji prevoz pacijenata avionom

Safe Medic pruža kompletne usluge ambulantne i kućne nege bolesnika, koje uključuju i prevoz u zemlji i inostranstvu.

Prevoz pacijenata avionom

Bez obzira da li se radi o dijagnostičkoj metodi, lečenju, operaciji ili konsultacionom pregledu stručni tim Safe Medic vam obezbeđuje celokupnu organizaciju puta, sa najkraćim mogućim vremenom čekanja. Dok u hitnim slučajevima stoji na raspolaganju 24 časa.

Prevoz pacijenata avionom se odvijana visokotehnološkom vazdušnom ambulantom koja zadovoljava svetske standarde. Letelica je opremljena trajno instaliranom opremom za intenzivnu negu, kao što je resporator, EKG, CPR oprema, nosila i neophodni lekovi. U cilju pružanja optimalne negu i transporta pacijenata, po potrebi, može se dodati i druga medicinska oprema.

Safe Medic prevoz avionom se odvija po principu “od kreveta do kreveta”. Čime je obezbeđena potpuna sigurnost svakog pacijenta, koju garantuje i prisustvo iskusnog medicinskog tima tehničara i doktora.

Pružite vašim najmlijim komforan, brz i efikasan prevoz na lečenje, zakažite usluge aviona Safe Medic-a.