Prevoz pacijenata – Šta podrazumeva i kako se vrši?

Prevoz pacijenata – Šta podrazumeva i kako se vrši?

Prevoz pacijenata podrazumeva transport specijalnim sanitetskim vozilima, opremljenim najsavremenijom medicinskom opremom.

Bez obzira da li je u pitanju starije lice sa ili bez invaliditeta, kojem je neophodan prevoz do staračkog doma ili prevoz do bolnice, prevoz pacijenata uvek vam je na raspolaganju.

Šta sve podrazumevaju usluge prevoza pacijenata Sanitetskog prevoza Beograd, pročitajte u narednim redovima.

Prevoz pacijenata sanitetskim vozilima

Kada pomislimo na prevoz sanitetskim vozilom, prvo što većini nas pada na pamet jesu hitne medicinske intervencije. Međutim, sanitetski prevoz ne bi trebalo uvek vezivati za hitan transport do bolnice, hitne pomoći ili urgentnog centra.

Prevoz pacijenata podrazumeva širok spektar transporta. Osim prevoza do zdravstvenih ustanova, on obuhvata i transport starih lica do domova za negu starih osoba, kao i prevoz osoba nakon operacije, od bolnice do kuće ili banje.

Vozila koja se koriste u ove svrhe su veoma sigurna i udobna, što omogućuje i prevoz obolelih ili pacijenata i do udaljenih lokacija. Međunarodni prevoz takođe vam je dostupan kod nas.

Prevoz pacijenata

Prednosti ovakvog tipa prevoza bolesnih osoba sanitetskim vozilima su zaista ogromne. Pre svega, prevoz bolesnih privatnim vozilom nikada nije pametna ideja. Dodatno iscrpljivanje organizma pacijenata u toku prevoza ličnim automobilom je neizbežno. Nasuprot tome, sanitetska vozila su dizajnirana tako da pružaju pacijentima sve neophodno za komforan prevoz do bolnice, banje ili kuće.

Svako vozilo poseduje stolicu za transport, rampu za lakši ulazak i izlazak i posebna sedišta za pratioce i medinsko osoblje. Osim toga, sanitetska vozila poseduju i adekvatnu medicinsku opremu, za slučaj da u toku transporta zatreba medicinska intervencija.

Šta sve podrazumeva prevoz pacijenata?

Prevoz pacijenata podrazumeva mnogo različitih usluga.

Pre svega, ova usluga podrazumeva prevoz do bolnice, kao i prevoz od bolnice do banje ili kuće pacijenta. U toku prevoza, stručna ekipa je uvek sa vama. Po dogovoru, naša stručna ekipa i vozilo sačekaće završetak pregleda pacijenta i vratiti pacijenta na kućnu adresu. Transport pacijenata od kreveta do kreveta vrši se najsavremenijim vozilima.

Osim toga, transport pacijenata podrazumeva i prevoz na lekarsku komisiju, radi utvrđivanja stepena invaliditeta ili procene stanja pacijenta radi dobijanja određenih medicinskih beneficija.

Pacijentima je takođe omogućen i prevoz do određenog lečilišta ili banje. Važno je da napomenemo da se prevoz bolesnih vrši 24 časa dnevno, sedam dana u nedelju. Kada god vam zatreba. Medicinska sestra i lekar specijalista dostupni su po pozivu.

Posebna pogodnost jeste prevoz do aerodroma ili od aerodroma do zadate adrese. Osim toga, Sanitetski prevoz Beograd dostupan je i na raspolaganju prilikom održavanja raznih manifestacija. Moguće je iznajmljivanje vozila sa kompletnom sanitetskom opremom u svrhe obezbeđivanja raznih događaja.

Transport pacijenata podrazumeva i stručnu pratnju

Ukoliko pacijent nema adekvatnu pratnju, kompletan prevoz i zbrinjavanje pacijenta učiniće naša ekipa samostalno, sigurno i bezbedno. Pacijent će u svakom trenutku transporta biti u sigurnim i stručnim rukama.

U zavisnosti od prirode oboljenja pacijenta, sa njim na put polazi lekar specijalista, lekar opšte prakse ili medicinska sestra. Ukoliko prisustvo lekara nije neophodno, pratnja pacijenta biće medicinski tehničar. Naravno, po dogovoru sa vama sačekaćemo završetak lekarske kontrole ili pregleda i vratiti vas na dogovorenu adresu.

Prevoz pacijenata

Prevoz ili transport pacijenata podrazumeva i posebnu grupu ljudi, a to su osobe sa invaliditetom.

Prevoz osoba sa invaliditetom podrazumeva specifičan vid transporta koji zahteva ogromno znanje i iskustvo stručnog tima. Ovaj način prevoza obavlja se po principu ’’od vrata do vrata’’. Osoba sa invaliditetom se iz svog kreveta unosi u vozilo, a dolaskom na željenu adresu se iznosi do tačnog mesta. Dostupna su i specijalna sklopiva nosila, kao i antidekubitalni dušeci, za duža i napornija putovanja. U svakom trenutku osoba sa invaliditetom je bezbedna i sigurna u našim rukama.

Za više dodatnih informacija o prevozu pacijenata, u svakom trenutku možete nas kontaktirati.

SHARE IT: