• office@sanitetski-prevoz.rs
  • Radimo 00-24h

Brza usluga 00-24h

Dolazimo odmah po pozivu

Profesionalna usluga

Višegodišnje iskustvo u poslu

Srbija i Evropa

Prevoz na željenu lokaciju
Pozovite odmah: +381 64 4 572 572

Prevoz pacijenata do ambulante

Prevoz pacijenata do ambulante

Prevoz pacijenata do ambulante je jedna od najtraženijih usluga ambulante za kućnu i zdravstvenu negu – Safe Medic.

Kada se pomene sanitetski prevoz mnogima je prva asocijacija prevoz pacijenata do bolnice u istom gradu ili onom koji čini veći zdravstveni centar. Sa sve većim opterećenjem državnih struktura poslednjih godina ovaj vid transporta je razvijen i na privatni sektor. Samim tim dobio je znatno šire značenje.

Danas, medicinski prevoz obuhvata i prevoz do banje lica koja nisu u mogućnosti da koriste klasična vozila, poput privatnih automobila ili autobusa. Podrazumeva i prevoz pacijenata avionom radi potrebe daljeg lečenja ili operacije u inostrastvu. Takođe, vrši se u slučaju potrebne detaljne dijagnostike ili konsultacionog pregleda koji nije dostupan u našoj zemlji.

Kada se vrši prevoz pacijenata do ambulante?

Za razliku od bolnice, ambulanta je zdravstvena ustanova u kojoj se sprovodi opšti lekarski pregled. Ukoliko je potrebno, u njoj se ukazuje i hitna medicinska pomoć. Predviđena je za ambulantno lečenje lakše obolelih i povređenih osoba koji ne leže u bolnici. Što znači da tokom lečenja nema zadržavanja pacijenata kao u bolnici.

Kućna nega bolesnih

Prevoz pacijenata do ambulante vrši se u slučaju potrebe pregleda lekara opšte praske. Mada se koristi i kada dođe do naglog pogoršanja zdravlja pacijenta koji su na kućnoj nezi.

Kada je neophodan prevoz pacijenata do ambulante?

Prevoz do ambulante nije namenjen samo osobama koje su na kućnom lečenju. Život nepokretnih ljudi zahteva veliku organizaciju, posebno u pogledu posete lekara. S obzirom da većina živi u urbanim, gusto naseljenim sredinama i zgradama koje često nemaju dovoljno prostrane liftove za njihov smeštaj, prevoz osoba sa invaliditetom nemoguće je obaviti u samostalnoj režiji.

Ništa manji problem nemaju ni stara lica. Starenjem dolazi do smanjenje elasticiteta u krvnim sudovima i zglobovima. Kao posledica toga javlja se slabija koordinacija donjih ekstremiteta zbog čega se većina starijih oteženo kreće. Ne treba zaboraviti da stariju populaciju pogađaju i degenerativne bolesti, te im je pomoć pri svakodnevnim aktivnostima neophodna, uključujući i prevoz do ambulante.

Siguran i pouzdan prevoz pacijenata do ambulante

Prevoz pacijenata sanitetom odvija se u specijalno dizajniranim vozilima. Da bi mogla da vrše medicinski transport moraju da ispune stroge kriterijume koje je postavio Evropski komitet za standardizaciju. Na taj način je zagarantovana sigurnost i udobnost osoba koje se prevoze, bez obzira na uslove na putu, što je od posebnog značaja. Naročito ako se ima u vidu da je brzina ključna za zdravlje pacijenta, te se prevoz pacijenata ponekad odvija i kada drugi vozači odlučuju da ostanu van puta. Upravo ovakve standarde ispunjavaju Safe Medic vozila.

Prevoz pacijenata

Sva vozila su opremljena najmodernijom opremom koja obuhvata stolicu za transport, rampu za lakši ulazak i izlazak, kao i medicinske uređaje poslednje generacije. Sadrže i posebni sistem klimatizacije koji obezbeđuje ne samo potrebnu temperaturu za pacijente, već i filtraciju protiv patogena u vazduhu.

U vozilu pacijent je pod stalnim nadzorom medicinskog tehničara, a ukoliko je potrebno angažuje se i lekar u timu.

Sanitetski prevoz Safe Medic stoji vam na raspolaganju svih 24 časa, 7 dana u nedelji. Kontaktirajte nas i uverite se sami u kvalitet i povoljnost usluga prevoza koje nudimo.