• office@sanitetski-prevoz.rs
  • Radimo 00-24h

Brza usluga 00-24h

Dolazimo odmah po pozivu

Profesionalna usluga

Višegodišnje iskustvo u poslu

Srbija i Evropa

Prevoz na željenu lokaciju
Pozovite odmah: +381 64 4 572 572

Prevoz teško pokretnih pacijenata

Prevoz teško pokretnih pacijenata

Prevoz teško pokretnih pacijenata podrazumeva transfer pacijenata kojima je pokretljivost otežana i potrebna im je pomoć. Ovaj vid prevoza je kreiran kako bi pružao maksimalnu udobnost pacijentima tokom prevoza obezbeđujući potrebnu opremu i pomagala. Sanitetski prevoz predstavlja veliki doprinos medicinskoj industriji pomagajući teško mobilnim pacijentima kojima je neophodna lekarska briga tokom transporta.

Reč mobilnost se povezuje sa fizičkim pokretima, uključujući jednostavne i složenije motoričke pokrete, kao i koordinaciju tih pokreta. Fizička pokretljivost zahteva optimalnu mišićnu snagu i energiju, uz adekvatnu stabilnost kostiju, funkciju zglobova i neuromišićnu sinhronizaciju.

Sve što ometa ovaj integrisan, povezan proces može dovesti do smanjene pokretljivosti ili čak nepokretnosti. Zbog toga je potrebna posebna briga teško pokretnim pacijentima. Prevoz teško pokretnih pacijenata je iz tog razloga veoma važan i trebalo bi da se obavlja uz medicinsku pratnju.

Ko su teško pokretni pacijenti?

Osobe sa akutnim ili hroničnim bolestima, kao i osobe sa traumatskim povredama ili hroničnim bolom imaju veći rizik od smanjene pokretljivosti. Bolesti koji mogu direktno uticati na smanjenu pokretljivost uključuju poremećaje centralnog i perifernog nervnog sistema, mišićno-skeletnog sistema, kao i neuromišićne poremećaje.

Bolesti nervnog sistema koje mogu smanjiti pokretljivost uključuju multiplu sklerozu, cerebralnu paralizu i Parkinsonovu bolest.

Prevoz teško pokretnih pacijenata

Mišićno-skeletni poremećaji koji ometaju pravilnu funkciju mišića i kostiju su mišićna distorfija, osteoartritis i reumatoidni artritis. Ostale promene koje se dešavaju zbog starenja, kao što su smanjena gustina kostiju i smanjena mišićna masa takođe mogu uticati na pokretljivost osobe.

Drugi poremećaji koji mogu remetiti pokretljivost uključuju urođene deformitete kao što su srčana insuficijencija i hronična opstruktivna plućna bolest (HOBP).

Među traumatskim povredama spadaju povrede glave i kičme, kao i ortopedske povrede koje naročito smanjuju pokretljivost.

Osim navedenih povreda, na smanjenu sposobnost pojedinca da se kreće mogu uticati i hronični bolovi nastali zbog različitih hirurških zahvata, bolesti ili povreda.

Bezbedan prevoz teško pokretnih pacijenata

Prevoz teško pokretnih pacijenata je ponekad neophodan, kako bi bezbedno stigli na pregled kod lekara, u banju, ili pak do kuće. Pronalaženje pouzdanih usluga prevoza je zahtevan proces, jer je potrebno poveriti sebe i svoje zdravlje nekome nepoznatom.

Sanitetski prevoz svojim korisnicima nudi kvalitetnu i stručnu uslugu prevoza. Uz obučen i stručan tim, prevoz teško pokretnih pacijenata sanitetskim prevozom je idealno rešenje. Prevoz mogu zakazati korisnici ove usluge, njihovi negovatelji, ili članovi porodice ukoliko nisu u mogućnosti da sami prevezu voljenu osobu.

Sanitetski prevoz osim teško pokretnih pacijenata prevozi i starije osobe, nepokretna lica, bolesnike različitih stadijuma, pacijente sa ili bez medicinske pratnje. Prevoz bolesnika i teško pokretnih pacijenata se može izvršiti principom „od kreveta do kreveta“, kao i do bolnice i povratka iz iste. Takođe se može vršiti i međunarodni prevoz, kao i do i sa aerodroma ukoliko je to neophodno.

Vozila sanitetskog prevoza su opremljena i bezbedna za udobnu i sigurnu vožnju. Za prevoz teško pokretnih pacijenata u sedećem položaju, obezbeđena je specijalna stolica sa rampom, kako bi se ulazak i izlazak iz vozila olakšao. Vozila se redovno kontrolišu radi bezbednog rada, čistoće i dezinfekcije, pogotovo u doba Covid-19 virusa.

Pacijenti koji su teško pokretni neretko zavise od invalidskih kolica, hodalica ili štapova kako bi mogli da se pokreću. U većini slučajeva, ovi pacijenti jednostavno ne mogu korisiti usluge tradicionalnog prevoza, poput autobusa ili taksija. Sanitetski prevozi obezbeđuju siguran prevoz svim pacijentima.

Prevoz teško pokretnih pacijenata – Pravi izbor za vaše najbliže!

Sanitetski prevoz pruža usluge prevoza pacijenta do ambulante ili bolnice, na profesionalan i bezbedan način. Osim bezbednosti i sigurnosti, prilikom prevoza je važan i prijateljski odnos, kako bi stvorili poverenje sa pacijentima.

Prevoz teško pokretnih pacijenata

Stručan tim tokom prevoza teško pokretnih pacijenata je brižan i pažljiv kako bi se pacijent tokom puta osećao ugodno i bezbedno i kako bi im omogućili što prijatniji transport.

Prevoz sanitetskim vozilom za teško pokretne i nepokretne osobe se obezbeđuje do bolnica, lečilišta, banja, lekarske komisije, domova za stara lica na teritoriji cele Srbije, ali i u sve ostale evropske zemlje.

Vozila su adekvatno opremljena za bezbedan i prijatan prevoz svih pacijenata na duže relacije.

Ukoliko tražite stručnost u pružanju usluga prevoza pacijenata, ne tražite dalje. Naš stručni tim je na raspolaganju svojim pacijentima 24h dnevno, 7 dana u nedelji. Kada vam zatreba pomoć, pozovite Safe Medic.